У  більшості шкіл Луцької територіальної громади є укриття, де зможуть перебувати школярі під час повітряної тривоги під час навчання. Про це стало відомо з відповіді на запит до Луцької міської ради. 

З’ясовано, що бомбосховищ немає у жодній школі Луцька. Проте у тридцяти двох закладах освіти в Луцьку є протирадіаційні та найпростіші  укриття. В шести закладах освіти немає таких захисних споруд. 

Про які саме йдеться заклади, у міській раді не уточнили. Можна припустити, що в цілях безпеки.

Як повідомили у виконавчому комітеті Луцької міської ради, у цьому році планують витратити на облаштування укриттів у навчальних закладах не менше 2 млн. гривень. 

Наразі ще виконуються роботи щодо облаштування цих укриттів. 

Скріншот відповіді на запит авторці тексту

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що гроші на ці укриття є.  Додатково на це гроші збирати з батьків дітей не будуть. 

“З батьків грошей ніхто не повинен збирати. Кошти передбачені у міському бюджеті, роботи тривають. Казначейство, хоч із перебоями, але оплачує виконані роботи підрядникам. Якщо потрібно будуть ще гроші, то ми їх виділимо з бюджету. Кошти збирати з батьків на облаштування укриттів заборонено”,

–  наголосив міський голова. 

Головне фото – сайт Слідство.Інфо.

Читайте також про підготовку до нового навчального року в умовах війни на Хмельниччині, Дніпропетровщині, Сумщині і Запоріжжі та в українських школах Румунії.

Avatar photo

Від Maya Golub