До кінця року планують повернути на місце відомі старовинні двері, які стали фотозоною та справжнім інста-трендом у Луцьку. Демонтували двері ще в грудні минулого року. Влітку 2017 року лучани розпочали флешмоб, щоб двері залишили. Лучанин Володимир Павлік ініціював фотофлешмоб із хештегом #збережидвері.

У 2017 році люди збиралися через соцмережі заради фотофлешмобу, щоб унікальні двері зберегли. Скріншот із сайту “Таблоїд Волині”. На фото Мая Голуб, світлина Любомира Безручка

У Луцькій міській раді у відповідь на запит повідомили, що кошти на реєстрацію дверей на вулиці Словацького, 1 ще не витрачались. 

Луцький міський голова Ігор Поліщук у коментарі зазначив, що на реставрацію дверей на вулиці Словацького, 1 планують витратити 80 тис. грн.

Встановити двері за вказаною адресою планують до кінця 2022 року за сприятливих погодніх умов. Нижче подаємо скріншот відповіді на наш журналістський запит.

Виконавцем із реставрації дверей є товариство з обмеженою відповідальністю “ХІТА“.  Це підприємство з Івано-Франківська. 

Фото Любомира Безручка

Авторка тексту зателефонувала до ТзОВ “ХІТА” і одна з працівниць  підприємства зазначила, що двері практично готові. Наразі чекають хорошої погоди, щоб їх доробити, адже фарба має сохнути тоді, коли немає дощу.  З її слів, на підприємстві погодились виконати роботу без грошового завдатку. Станом на сьогодні оформлюють необхідні документи. 

За інформацією Луцької міської ради, до кінця року крім славнозвісних інстаграмних дверей Луцька планують реставрувати ще двоє  дверей, що розташовані у будівлі на вулиці Кривий Вал, 32, а також у будинку на вулиці Лесі Українки, 9.  Станом на сьогодні дверей немає на місці, адже ці двері теж забрали на реставрацію.

Читайте також: Як працюють турфірми на Волині в часи війни: внутрішній і зовнішній туризм

Головне фото – Вадим Тєсунов

Avatar photo

Від Maya Golub