У  2022 році було зареєстровано 97 кримінальних проваджень, пов’язаних із діями щодо завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності, економічній та інформаційній безпеці України. Працівники управління Служби безпеки України у Волинській області здійснюють комплекс  заходів, щоб виявити та припинити діяльність диверсантів. 

У 2022 році розслідування проводили на території Волинської області так і в інших регіонах — Київській, Донецькій, Луганській областях. Дані провадження розпочали за заявами переселенців, які приїхали на Волинь і вже на місці звернулись із заявами щодо вчинення щодо них злочинів. 

Приклади викриття диверсантів

Отже, СБУ на Волині викрила зрадника, який передавав ворожим спецгрупам інформацію про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому. 

Також СБУ викрила російського диверсанта, який планував «залягати на дно» в західних областях країни та чекати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності.  

Окрім того, оперативники викрили на Волині шпигуна — білоруса, який за завданням іноземних спецслужб збирав інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ та стан мобілізації в регіоні. І ще співробітники Управління викрили державного зрадника, який проник в Україну з території Білорусі. Однак контррозвідники його затримали відразу після перетину кордону. 

Читайте також: Пильні громадяни, регулювальники і комендантська година: як працює поліція

Головне фото: 24tv.ua

Avatar photo

Від Maya Golub