Цієї осені популярні старовинні двері Луцька повернули на місце після реставрації. Про їх реставрацію у Франківську ми писали тут.

Частинка історії Луцька

Троє популярних дверей Луцька нещодавно з’явилися на листівках у Центрі туристичної інформації, що знаходиться на вулиці  Сенаторки Левчанівської, 2. Ці двері реставрували у місті Івано-Франківськ.

Начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що у Луцьку роблять цілісну промоцію міста, його бренду. А двері, які повернулись оновленими, — це лише маленька частинка поряд із сотнями інших, що складають цілісну мозаїку образу Луцька для кожного, хто сюди приїжджає. 

«Слоган нашого міста — Луцьк — приємне відкриття: відкриття історії, традицій, культури нашого міста, його сенсів і змістів. У тому числі і цих дверей… Від початку, як тільки двері було встановлено, поширювали інформацію на своїх ресурсах у соціальних мережах, що мало гарний позитивний відгук», — зазначила вона. 

Промоція туризму в Луцьку

Катерина Теліпська розповіла, що в управлінні туризму та промоції міста виникла ідея надрукувати листівки із зображенням дверей.  

«Зараз їх уже можна придбати у Центрі туристичної інформації та послуг. Плануємо аби в Центрі з’явились і інші цікаві дрібнички з їх зображенням — магніти, конверти тощо. Думаю, що луцькі двері стануть частиною інста-екскурсії, оскільки відразу побачили бажання людей фотографуватись біля них», — зазначила вона. 

Катерина Теліпська. Фото надане автору

Катерина Теліпська сказала, чому старовинні двері Луцька стали такими популярними. 

«Двері красиві, кольорові, яскраві і просто створені для того, щоб їх сфотографувати, мають художню цінність. А ще — це частинка нашої культурної спадщини,  яка потребує привернення уваги, переосмислення і збереження. Хтозна, може якісь із цих дверей тепер стануть місцем зустрічі, як «бімбом» чи ЦУМ, і скоро  можна буде почути: «Чекаю тебе біля смарагдових дверей».

Читайте також «Яким є туризм у часи війни в Луцьку».

Головне фото: зі сторінки у Facebook visitlutsk.com

Avatar photo

Від Maya Golub