За приблизними оцінками 16% ФОПів у Конотопській міській громаді не відновили роботу. Дехто виїхав за кордон і до цього часу не повернувся, а хтось вважає економічно невигідним відновлення роботи.

Я мав розмову з підприємцями, спілкувався з директором центру зайнятості та фахівцями міської ради. В цьому матеріалі розкажу про стан ринку праці в Конотопі.

Зачинено

З моменту повномасштабного вторгнення не запрацювали, в основному, підприємства непродовольчої групи товарів та заклади ресторанного господарства. 

Підприємництво в Конотопі. Інфографіка автора

Якщо підприємець працював не сам, а мав найманих робітників, то закривши справу, залишив їх без роботи. Хтось знайшов іншу, хтось став на облік в центрі зайнятості.

Що стосується найманих працівників, то у нас тенденція, на жаль, не дуже хороша. Ми часто бачимо, що підприємці, ті, хто відкрилися, самі сидять за прилавками. Тобто йде вивільнення людей. Це непродовольчий напрямок. Продовольча група товарів, продукти першої необхідності – більш-менш нормально. Звісно, що менше підприємців, менше робітників – зменшення надходжень до бюджету.

Наталія Журавель, начальник відділу Конотопської міської ради по роботі з суб’єктами підприємницької діяльності

Відкриття та закриття бізнесів пов’язане з попитом та пропозицією. Сьогодні люди більше витрачають гроші на продукти харчування та комунальні послуги. Плюс до того, низька купівельна спроможність через втрату доходів та значне зростання цін на паливо та курсу валют, що спричиняє ріст цін на товари та послуги. А ще зміна ринків збуту, зміна пріоритетів, пов’язана з війною та обороною країни… Аби залишитись на плаву, часто підприємець вирішує працювати без робітників.

Але заради справедливості, це не єдині причини, через які підприємці працюють без робітників.

Я зараз сам працюю. Немає майстрів, бо виїхали. Але, відверто кажучи, не хочу брати на роботу молодих. Береш, витрачаєш час та кошти, аби їх навчити. Вони досягають певного рівня і їдуть у столицю, Польщу… Я розумію, що хочеться кращого життя. Але мені, як підприємцю, це зовсім не вигідно.

Григорій, підприємець

Робота є. Хто хоче заробити, той знайде. Але мені складно знайти працівника, бо тут потрібно дійсно працювати, а не “числитись”. Візьму, наприклад, робітника. Офіційно влаштую, а доходів він не приносить. Просто звільнити – складно. Більше нервів, ніж зиску.

Андрій, підприємець
Стихійна торгівля в Конотопі. Фото: Емілія Айзенштат

Звільнити не можна залишити

Так чи інакше, ринок праці змінився. Не тільки малий та середній бізнес відчув це. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість людей, які стали на облік у центрі зайнятості, зросла.

Кількість вакансій стала менша, тому що розвитку бізнесу немає. Якщо зберігають те, що є, – і то добре. З іншого боку, кількість безробітних збільшилась, бо деякі підприємства звільняли своїх працівників. І збільшилась істотно. Зараз у нас перебуває на обліку 1800 людей. А рік тому, на цей період було 1400. Звісно, ще й унаслідок того, що повернулись, приїхали з Києва, інших міст.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

Ще є певна категорія людей, яких не звільнили. Підприємства своїх працівників або відправили на простій із невеличкою виплатою чи без збереження заробітної плати, або призупинили трудові відносини. Як мені розповіли в центрі зайнятості, є така можливість. І якщо раніше перервати трудові відносини можна було лише на два тижні на рік, то зараз – до кінця дії воєнного стану. Тож коли людина бажає стати на облік та отримувати весь спектр послуг з допомоги по безробіттю, вона має звільнитись. Але є ризик, що потім знову на цю ж роботу вже не візьмуть. З огляду на це, хтось так і сидить у “підвішеному” стані, хтось влаштовується як сумісник.

Масового скорочення, коли підприємства подають форму №4-ПН, у центрі зайнятості не зафіксували. Востаннє масове вивільнення працівників у районі було минулого року – Дубов’язівський спиртовий завод тоді звільнив близько 40 людей.

Скріншот з ресурсу YouControl

Робота є. Було б бажання

В Центрі зайнятості розповіли, що топ-роботодавцями червня-липня стали ЖРЕП «Житлосервіс» та завод «Авіакон».

У «Житлосервіс» набирали працівників. Ситуація, звісно, змінюється кожен день. Але вони хочуть набрати 40 осіб, тож близько 30 ми до них відправили. «Авіакон» працює. Частина повиїжджали, звільняються. Хтось планово. Підприємство велике, тож працює.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

Також «Укрпошта» заявила дві вакансії – керівник відділення в Підлипне та керівник мобільного поштового відділення. А дехто з керівників намагається знайти варіанти, аби не звільняти людей.

Спілкуючись із головою Бочачківської ОТГ Віктором Борошнєвим, з’ясувалося, що в них 43 особи, яких намагаються залучити до робіт з благоустрою в громаді. Тобто, поки що у них немає планів людей звільнити.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

Звичайно, не варто забувати й про тіньову зайнятість.

Є неофіційні підприємці. Є випадки активізації стихійної торгівлі. Є у нас і нелегальна праця. На жаль, ми зараз можемо тільки робити «ну-ну-ну пальчиком». А контролюючі та адміністративні заходи в нас сьогодні заборонені. Але ми проводимо пояснювальну роботу.

Наталія Журавель, начальник відділу Конотопської міської ради по роботі із суб’єктами підприємницької діяльності
Скріншоти ресурсів з пошуку роботи

Потрібного працівника знайти складно

Та не дивлячись на те, що шукачів роботи побільшало, вакансії є, – знайти працівника непросто. Основна складність заміщення вакансій в Конотопі – невідповідність кваліфікації безробітних потребам роботодавця.

Багато людей з вищою освітою – менеджери, економісти, фінансисти, юристи. А, як розповідають у центрі зайнятості та судячи з наявних вакансій на інших ресурсах, шукають людей робітничих професій. Потрібні водії, комбайнери, зварювальники, слюсарі, сантехніки, електрики працівники з інструментом – токарі, фрезерувальники.

У нас перенавчалась група з 8 осіб, кухарів. І всі 8 були з вищою освітою, навіть не з технікумом. Не користуються попитом на ринку праці їх професії. Тож, вони виявили бажання перекваліфікуватись.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

До цього можна ще додати коментар Олени Вертинської, HR-тренерки програми «Центр профрозвитку Києва», яка кілька років поспіль проводила тренінги з працевлаштування в Конотопі:

Головне – профільних фахівців, з огляду на обставини, дуже-дуже мало. Частина на передовій, а частина в «тіні». Водночас постійно існують декілька складностей в процесі заміщення вакансій. По-перше, роботодавець вкрай рідко розуміє, хто конкретно йому потрібен. Яким є, умовно, ідеальний кандидат. По-друге, підходящих кандидатів вкрай складно знайти. Їх дуже мало. Часто вони вже працевлаштовані.

Можливості

Якщо професія неактуальна, бізнес потребує коштів, то є можливості перекваліфікуватись або розпочати чи розширити власну справу.

Через центри зайнятості реалізується державна програма мікрогрантів та курси з перепідготовки. Її здійснюють в одному з центрів професійно-технічної освіти.

Скріншот з ресурсуДія

Через нас ідуть два напрямки – мікрогрант і навчання. ІТ – безоплатні курси, але вони ще не реалізовані, визначаються напрямки, по яких будуть навчати, та ВНЗ, які будуть навчати онлайн. Ще по програмі перепідготовки, навіть у цьому місяці, ми «посадили на навчання», тобто уклали договори з 29 особами. 28 – оператори котельні, це в основному галузь освіти міста та району. Навчання понад 4 місяців з гарантією працевлаштування. І 1 продавець-консультант у Сумському ЦПТО. Одну жінку-ВПО ми навчили в Рівненському ЦПТО – кравець. І вже там знайшли їй роботу на швейній фабриці. В Сумській області – навчаються продавці, перукарі, манікюрники, зварювальники пластмаси.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

Зміни законодавства та програми підтримки

На місцевому та державному рівні намагаються покращити ситуацію, впроваджуючи програми та змінюючи законодавство.

Так, у зв’язку з війною є певні зміни. Для переселенців зробили можливість зареєструватись з неповним переліком документів. Реалізований функціонал реєстрації через “Дію”. Також є можливість розірвати трудові відносини. Наприклад, людина тікала з Маріуполя, а підприємство там залишилось. То людина пише заяву на свого роботодавця, що просить розірвати відносини. Ми інформуємо роботодавця, а людина може користуватись нашими послугами. Раніше це було можливе тільки через суд.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

Дещо змінилось і з поняттям «підходяща робота». Раніше центри зайнятості шукали роботу відповідно до освіти чи підтвердженого досвіду людини весь час перебування на обліку.

Зараз внесли зміни в законодавство, що якщо людина перебуває на обліку в Центрі зайнятості 30 календарних днів, їй шукають роботу в цей період відповідно до освіти, досвіду. А через 30 днів будь-яка робота, яка не потребує певних кваліфікаційних вимог, стає підходящою. Тобто, якщо був директором, тебе не працевлаштували, то будь-яка некваліфікована праця, наприклад, вантажник – підходяща робота.

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості

В міській раді розповіли, що в них є програма підтримки малого та середнього бізнесу.

Зараз це роз’яснювальна робота, щоб показати, які програми запрацювали, щоб люди про них знали та зверталися до нас. Ми будемо допомагати інформаційно. А можливо, з цієї програми будемо наймати тренерів, які допоможуть скласти бізнес-план. Тому що навіть відкриття такого напрямку діяльності, як тепличне господарство, то просто озвучити бюджет – цього замало. Мають бути прорахунки та бізнес-план.

Наталія Журавель, начальник відділу Конотопської міської ради по роботі із суб’єктами підприємницької діяльності
Скріншот зі сторінки просвітницького проекту аналітичного центру CASE Україна у Facebook

Також є шанс, що підприємцям стане простіше наймати та звільняти працівників, адже нещодавно Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №5371 про дерегуляцію трудових відносин для малого та середнього бізнесу та запровадження договірного режиму трудових відносин.

Головне фото: Емілія Айзенштат

Читайте також “Як переселенці відновлюють власний бізнес у Дніпрі

Один коментар до “Ринок праці в Конотопі”
  1. Корисна стаття! Дякую! Сумно, але – віримо!

Коментарі закриті.