фото: Сергій Караван

Цього року Україна відзначала День молоді разом з усім цивілізованим світом – 12 серпня. Але війна в нашій країні додає нового сенсу до кожного дійства. На Сумщині частина заходів була присвячена збору коштів для ЗСУ.

Фото: Сергій Караван

Оскільки в Конотопі 12 серпня ховали захисника, то, як повідомила начальниця відділу Конотопської міської ради у справах молоді та спорту Ольга Качура, всі благодійні та інші заходи в місті були перенесені на наступний день.

Так в суботу 13 серпня в Конотопі на центральній площі провели низку вуличних активностей «У ритмі поваги та допомоги ЗСУ», в ході яких зібрали майже 16 тис. грн.

У цей же день з метою збору коштів на ремонт автомобілів для ЗСУ провели відкриті змагання зі змішаних єдиноборств серед дітей та молоді. Заявки подали 57 учасників віком від 4 років.

Фото: Сергій Караван

Як розказав керівник спортивного клубу Дмитро Собченко, постійні тренування та змагання необхідні для самих спортсменів, адже тривалі перерви провокують застій, тобто вони починають деградувати, – безперервно сидіти в телефоні, блукати на вулиці. Постійні думки про війну також не на користь. Зараз у молодшій групі кожного тренування займаються 43 спортсмени. А взагалі в клубі є декілька напрямків: жіноча самооборона, підлітки, старша та дитяча групи. Тож сюди ходять тренуватись цілими сім’ями.

Фото: Сергій Караван

Спортивні змагання проходили не тільки в Конотопі

«Суми – сильні, Суми – вільні. Так було і так буде – цьогорічне гасло, під яким пройшов відкритий чемпіонат Сумської області з панкратіону серед юнаків і дорослих.

Як повідомляється на порталі shostka.info «У різних куточках Шостки відбулися патріотичні програми, а також змагання з легкоатлетичного двоборства, турніри з гандболу, пляжного волейболу, дворового футболу».

Також Дню молоді був присвячений відкритий діалог молоді з керівником обласної військової адміністрації Дмитром Живицьким у Сумах. Головна думка – жодне рішення щодо молоді не може ухвалюватися без самої молоді.

Фото з телеграм-каналу керівника Сумської обласної військової адміністрації Дмитра Живицького

Молодь нашої країни вільна та сильна. А велика стратегічна задача України – зберегти молоде покоління, навчити, виховати їх громадянами.

Читайте також “Як університети та коледжі переселяються із зони бойових дій до Дніпра“.

Головне фото: Сергій Караван