Вже більше як 9 місяців українці живуть в умовах воєнного стану. Живуть, працюють і розвиваються. Живуть під час ракетних обстрілів та руйнувать критичної інфраструктури окупантами. В такому ж режимі фуекціонують медичні заклади. Лікують, рятують і навіть покращують свою матеріальну базу.

Цього разу поговоримо про надбання Хмельницької міської лікарні та Хмельницької інфекційної лікарні з початку 2022 року.

Попри війну, постійно оновлюємо медичну галузь. Інформую про обладнання, яке вдалося придбати чи отримати від нашої співпраці від благодійників та партнерів для міської та інфекційної лікарень, – в своєму дописі в соцмережі Фейсбук повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин

Загалом обновлення Хмельницької інфекційної лікарні відбулося на 2 мільйони гривень, а Хмельницької міської лікарні – на понад 2,8 мільйонів гривень.

Хмельницька інфекційна лікарня

Міський голова в дописі зазначив, що лікарня з початку року придбала ультразвукову діагностичну систему, автоматичний аналізатор глюкози та лактату, шість пульсоксметрів і три монітори пацієнта.

Наприкінці жовтня лікарня через спрощену закупівлю придбала 3 монітори пацієнта та 1 пульсоксиметр за трішки більше як 170 тисяч гривень, що майже на 6 тисяч гривень менше, ніж очікувалось. Постачальником стало товариство з обмеженою відповідальністю “УКР ДІАГНОСТИКА”.

Скриншот результатів аукціону закупівлі
Портативний апарат УЗД

Портативний апарат УЗД закупили теж не дуже давно. Договір на придбання було підписано лише 14 листопада. Вартість – більше як 1,6 мільйона гривень. На закупівлю прийшов один учасник, який і став переможцем. Це обладнання постачатиме товариство з обмеженою відповідальністю «ХАРВІНД». Правда із самої закупівлі видно, що вдалось дещо зекономити на придбанні, адже очікувана вартість становила 1,68 мільйона гривень.

Напівавтоматичний біохімічний аналізатор

На придбання напівавтоматичного біохімічного аналізатора було украдено 5 грудня договір із фізичною-особою підприємцем Бондарем Сергієм Миколайовичем. Вартість медичного обладнання – 115 тисяч гривень, як того і очікувала лікарня. За 93 тисячі гривень ще у квітні цього року лікарня придбала автоматичний аналізатор глюкози та лактату у фізичної-особи підприємця Заклінського Богдана Миколайовича.

Дизельний генератор

Окремо за бюджетні кошти лікарня придбала дизельний генератор на суму 1,3 мільйони гривень. Мова йде про придбання Дизель-генератор для резервного живлення із захисним кожухом і АВР на 225 кіловат (кВА). Договір з ТОВ “ДАРЕКС-ЕНЕРГО” було укладено ще у квітні цього року.

До кінця року очікується надходження медичного обладнання на суму 462 тис грн: стерилізатори (2 шт.), апарат для швидкого визначення мутності, аналізатор біохімічний напівавтоматичний, аналізатор сечі, – зазначив також у дописі Олександр Симчишин

В травні цього року лікарня також придбала візок для перевезення хворих зі зйомними носилками за 250,9 тисяч гривень у ФОП Сідо Вилина Миколаївна та в листопаді уклала договір із ТОВ “ІНДЕВ” на загальну суму трішки більше як 240 тисяч гривень на придбання медичного обладнання – стерилізатор паровий та камерау ультрафіолетова для зберігання медичного стерильного інструмента.

Хмельницька міська лікарня

Як вже зазначалось вище, КП «Хмельницька міська лікарня» закупила обладнання на суму понад 2,8 млн грн. з початку року.

Це 2 джерела автономного електропостачання, меблі, і медичне обладнання, два насоси дренажних, системи очищення води Crystal 7 Purе, насос DTRT 550 Pentax, – йдеться у дописі Хмельницького міського голови

Обладнання для анастезії та реанімації

В перші дні війни та ще декілька разів лікарня закуповувала обладнання для анестезії та реанімації. В ТОВ”Каммед-збут” за трішки більше як 13 тисяч гривень було придбано 200 голок для встановлення підключичного катетера та 200 катетерів венозних підключичних. У цього ж постачальника у вересні було придбано трубок ендотрахеальних у загальній кількості 1 200 штук. Договір укладено на 32,6 тисяч гривень.

Витратні матеріали для гемодіалізу

За весь цей час чотири рази Хмельницька міська лікарня придбавала витратні матеріали для гемодіалізу. В квітні на майже 1,78 мільйона гривень було придбано цих матеріалів (діалізатори, кровопровідні магістралі, різноманітні діалізні голки, кислотний концентрат та бікарбонат натрію для гемодіалізу) у приватного підприємства “КРІОТЕРАПІЯ-М”. У листопаді в цього приватного підприємства було придбано витратних матеріалів для гемодіалізу на 4,18 мільйона гривень. Придбавались знову ж діалізатори та кровопровідні магістралі, діалізні голки, а також концентрат гемодіалізу. Наприкінці листопада було внесено зміни до цього договору і зменшено суму до 3,99 мільйонів гривень.

На початку листопада без використання електронної системи також було укладено договір із товариством з обмеженою відповідальністю “Фрезеніус Медикал Кер Україна” на 991,6 тисяч гривень. Мова тут йде про закупівлю значної кількості діалізаторів та кровопровідних магістралей, Бікарбонат натрію та кислотний концентрат для гемодіалізу, а також діалізних голок. На початку грудня в цього товариства теж було закуплено витратні матеріали для гемодіалізу на 843,6 тисяч гривень.

Комплекти портативних радіостанцій

В квітні лікарня закупила два дренажних занурювальних насоси Pentax DTRT за 73,6 тисяч гривень у товариства з обмеженою відповідальністю “Консіліум Юніверс”. На початку ж листопада було закуплено 6 комплектів портативних радіостанцій Kenwood NX-1200DE3 VHF. У комплект входить радіостанція, антена KRA-26M2, акумуляторна батарея KNB-69 L та зарядний пристрій KSC-35SE. Ці комплекти було закуплено у товариства з додатковою відповідальністю “Телекомунікаційні послуги” за 92,1 тисячу гривень.

Комплектуючі для кисневої станції

Наприкінці листопада міська лікарня за прямим договором закупила у фізичної особи-підприємця Обозного Ярослава Миколайовича комплектуючі для кисневої станції на більше як 357,7 тисяч гривень. Тут придбавались: вугільна колонна, сепаратор води, фільтри, блок безперебійного живлення та витратомір, конектор, сепаратор на компресор, різноманітні фільтри та масло, теплообмінник догріву конденсату та 2 ніпелі латунні, шланги, збірки та коліно.

Електрогенераторні установки

Зовсім нещодавно медзаклад уклав договір на придбання двох електрогенераторних установок GUCBIR GJI82 за 1,64 мільйонів гривень. Закупівлю було проведено без використання електронної системи в ТОВ»Виробниче об’єднання Спецкиївбуд» з посиланням на Указ президента України щодо введення воєнного стану та Постанови КМУ щодо особливостей проведення публічних закупівель в цей період. Декілька днів тому лікарня оголосила про проведення закупівлі знову ж таки витратних матеріалів для проведення гемодіалізу/гемодіафільтрації. Планується придбати різноманітні матеріали у значній кількості. Очікувана вартість цієї закупівлі – 23,46 мільйонів гривень. Проведення аукціону заплановано на 21 грудня, тендерні пропозиції можна подати максимум за день до нього.

Скриншот оголошення в електронній системі про придбання витратних матеріалів
Благодійна допомога лікарні

Також в цей період Хмельницька міська лікарня отримала благодійну допомогу на загальну суму 15,5 млн грн, а саме: автомобіль AMBITALIA AMB 250QTX CPMFB Z26 та автомобіль FIAT DUCATO (реанімобіль), аналізатор біохімічний автоматичний ERBA XL-200 без ISE, киснева станція REANIMED OXYFRESH 500, система постачання медичних газів, система зберігання та постачання кисню GZ81.13, система для VAC терапії, 2 хірургічних аспіратори Medela Vario, реабілітаційні меблі, модулі, тренажери, обладнання для лікування ран, 2 монітори пацієнта, 3 хірургічних аспіратори Medela Vario 18, 10 ноутбуків Dell Latitude 3420 FHD та 10 дефібриляторів iPAD SP1, а також 5 відсмоктувачів хірургічних (аспіраторів) з контейнером багаторазового використання.

Автомобіль, що отримала лікарня. Фото: Телеграм-канал О.Симчишина

А також розпочали будівництво для потреб закладу автономної артезіанської свердловини вартістю 1 млн грн. Завершення робіт заплановано до кінця 2022 року. Працюємо далі… Тримаймо стрій! – додав міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук

Загалом ситуація у медичних закладах нелегка, адже їм доводиться працювати у досить складних умовах, що пов’язані із наслідками після ракетних ударів по енергетичних об’єктах. Поряд з тим лікарні досить гідно тримають стрій на медичному фронті та навіть в умовах воєнного стану працюють над покращенням свого матеріального забезпечення.

Про особливості надання допомоги внутрішньо переміщеним особам в Хмельницькому дізнавайтесь за посиланням.

Головне фото: ТГ-канал О.Симчишина

Від Alona Bereza