Ми вже розповідали, як на Хмельниччині суди розглядають справи про доступ до публічної інформації (матеріали про це можна перечитати ось тут і тут). Ми аналізували кейси з практики роботи Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Омбудсмена), а також розпочали розгляд питання залученості до поновлення інформаційних прав Офісу Омбудсмена, до компетенції якого наразі якраз і відноситься поновлення права на доступ до публічної інформації.

Повноваження Омбудсмена згідно чинного законодавства

Право людини і громадянина на інформацію гарантує Конституція України. Механізм реалізації цього права закріплений як у законах України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», так і в інших нормативно-правових актах. А ось контролем за додержанням цього конституційного права, постійним моніторингом його дотримання та відповідним реагуванням займається Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Також Секретаріат Уповноваженого регулярно публікує роз’яснення положень законодавства в цій сфері та надає відповідні рекомендації, насамперед суб’єктам владних повноважень – державним органам, органам місцевого самоврядування, їх посадовим та службовим особам.

Яка ж специфіка роботи Представництва в Хмельницькій області? Як  відбувається моніторинг доступу до публічної інформації? Про це ми поспілкувалися з регіональною представницею Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксаною Кізаєвою.

Оксана Кізаєва. Фото з сайту Уповноваженого ВРУ з прав людини

Робота зі зверненнями та просвітницькі заходи регіонального Представництва

Розкажіть, а які особливості роботи Представництва офісу Омбудсмена в сфері доступу до публічної інформації?

Нами як працівниками регіонального представництва здійснюється відповідно контроль у цій сфері в межах Хмельницької області. Перш за все, за зверненнями і скаргами заявників/скаржників. Коли є певні звернення щодо того, що особа, чи юридична особа, чи фізична особа, вважає, що її право на доступ до публічної інформації порушено. Відповідно, ми беремо в провадження і здійснюємо розгляд таких звернень. Проводимо перевірки безвиїзні, іноді і виїзні.

У більшості випадків можна констатувати, що в Хмельницькій області поновлюється право заявників на отримання інформації.

Бувають випадки, зрідка, але бувають, коли розпорядник повторно направляє нам відповідь, що він все ж таки вважає інакше, що його позиція така, що це є інформація з обмеженим доступом, чи ще щось. Тобто його позиція така, що відповідь була правомірна. Тоді ми направляємо лист з викликом посадової особи, яка була відповідальна за надання цієї відповіді, відповідальна в розпорядника саме за роботу по доступу до публічної інформації. Якщо така посадова особа не визначена, то викликаємо керівника чи голову територіальної громади, тобто керівництво даного розпорядника.

Ми просимо його з’явитися вже з відповідними документами, дати відповідні пояснення і формуємо ці всі документи, складаємо протокол про адмінправопорушення, в додатках до якого є всі запити, і відповіді на наші листи, вся доказова база. Формулюємо, в чому саме полягає порушення доступу до публічної інформації у даному випадку, як ми його бачимо, і направляємо ці всі матеріали до суду.

Хоч ми ці матеріали відправляємо до суду, участі в судових засіданням не приймаємо, просимо повідомити нас про результати розгляду справи.

Чи проводить Представництво просвітницькі заходи та чи надає роз’яснення розпорядникам?

Ми проводимо таку правопросвітницьку роз’яснювальну роботу серед розпорядників. Тісно співпрацюємо з Хмельницьким центром підвищення кваліфікації, який регулярно проводить такі заходи з підвищення кваліфікації, в тому числі і для працівників державних органів, органів місцевого самоврядування. Одними з топових тем якраз є і доступ до публічної інформації, реалізація права на доступ до публічної інформації, право на звернення і захист персональних даних.

Ситуація в області та моніторинги дотримання інформаційних прав

Яка ситуація із доступом до інформації в умовах воєнного стану в Хмельницькій області?

В нас на початку також були відповіді, що не буде здійснюватися розгляд запитів, а лише по завершенню дії воєнного стану. Кінець лютого-березень. Були випадки, до нас зверталися, коли розпорядник надав відповідь, що ваш запит буде розглянутий по завершенню дії воєнного стану. Зараз такого не спостерігається.

Ми звичайно реагуємо. Якщо орган, розпорядник, працює, робота здійснюється, то умови розгляду запиту наявні. В кожному випадку окремо потрібно розглядати, чому не можливо [надати інформацію – ред.] під час дії воєнного стану. Тобто відповідно до Конституції, право на доступ до публічної інформації може бути обмежене в умовах дії воєнного стану. Може бути обмежене, але це обмеження має бути виправданим і обґрунтованим. На всі запити написати, що ми надамо відповідь після закінчення воєнного стану, – неправильно.

Моніторинги додержання права на доступ до публічної інформації про розмір оплати праці керівництва юридичних осіб публічного та приватного права. Що це за такий вид моніторингу? Які його результати на Хмельниччині?

Стосовно дотримання права на інформацію нами проведено в цьому році 19 моніторингів. Проведено моніторинг дотримання права на доступ до публічної інформації про розмір оплати праці керівництва юридичних осіб публічного та приватного права. Тобто проводився такий моніторинг, були виявлені порушення щодо оприлюднення інформації. Точніше, вона не оприлюднювалася, а мала би оприлюднюватись. А саме керівництвом юридичних осіб публічного та приватного права. Ми брали такі заклади – Хмельницький обласний центр психічного здоров’я, Хмельницька обласна лікарня, Хмельницький обласний серцево-судинний центр, тобто заклади охорони здоров’я.

За інформацією, що була надана Представництвом, ними були виявлені порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо оприлюднення інформації про структуру, принципи формування та розміру оплати праці, винагороди, додаткового блага керівника та заступників керівника.

А що передбачає моніторинг додержання права громадян на звернення до суб’єктів владних повноважень через особистий прийом їх керівниками в умовах карантинних обмежень та воєнного стану. Які його результати на Хмельниччині?

Це моніторинг дотримання прав громадян на звернення через особистий прийом їх керівниками в умовах карантинних обмежень та воєнного стану. В основному ми моніторили територіальні громади, селищні ради, РДА, міські ради і певні юридичні особи.

За інформацією Представництва було виявлено, що суб’єктами моніторингу не забезпечується право громадян на звернення через особистий прийом, що є порушенням Закону України «Про звернення громадян», окрім того інформація  щодо графіків особистого прийому громадян керівництвом не оприлюднюється на офіційних веб-сторінках, що є порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Моніторинги дотримання права на доступ до публічної інформації органами місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Які їх особливості та хто під них потрапив на Хмельниччині останнім часом?

Моніторинги права на доступ до публічної інформації – це вже дистанційні моніторинги. Ми моніторили, відповідно, яким чином виконуються, належним чи неналежним, органами місцевого самоврядування стаття 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо оприлюднення на офіційних сайтах тієї інформації, оприлюднення якої є обов’язковим. Це стратегічним напрямок. І відповідно в усіх випадках були виявлені порушення щодо неналежного оприлюднення.

Виходить, що вже було 8 моніторингів. Судилківська та Берездівська сільські ради, Ямпільська селищна рада та Гуменецька сільська рала. Ці чотири моніторинги були в липні. І ще чотири були в травні-червні: Смотрицька, Сатанівська, Солобковецька та Китайгородська селищні ради. Тобто всього 8.

Скріншоти з сайту Уповноваженого ВРУ з прав людини

Представництвом було встановлено неналежне виконання органами місцевого самоврядування Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо оприлюднення на офіційних сайтах інформації, оприлюднення якої обов’язкове. Мова йде про рішення органів місцевого самоврядування (ОМС), інформацію щодо організації роботи ОМС та графіку особистого прийому, порядок складання та подання запитів на публічну інформацію, переліки наборів даних, що оприлюднюються у формі відкритих даних, звіти щодо задоволення запитів на доступ до публічної інформації та ін.

Плани Представництва у Хмельницькій області та майбутні моніторинги

Представництво буде продовжувати проводити моніторинги та планує охопити інших розпорядників, але в рамках напрямків моніторингів, які вже відбувалися. У розмові регіональна представниця Оксана Кізаєва також розповіла про проведення роз’яснювальної роботи, яку, крім моніторингів, проводить Представництво Офісу Уповноваженого на регіональному рівні. Роз’яснення надаються як розпорядникам інформації, так і заявникам. Кожен громадянин може звернутись до Представництва та отримати рекомендації щодо заповнення форми запиту чи отримати консультації щодо можливої наявності порушень у діях розпорядників. Також працівники Представництва надають роз’яснення щодо наявності можливостей звернення до них для поновлення порушених інформаційних прав.

Головне фото: колаж авторки

Від Alona Bereza