Певний час після початку повномасштабного вторгнення можна було чути скарги представників органів місцевого самоврядування щодо того, що їм заборонено фінансувати ті чи інші закупівлі. І справді, якщо поглянути на проведенні закупівлі, що стосуються ремонтів покриттів у Хмельницькій міській громаді, то видно, що капітальні ремонти за останні два роки то радше виняток, ніж правило. В цей період переважають поточні ремонти. З початку 2022 року і по кінець травня цього року управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради провело 55 закупівель, що стосуються поточних ремонтів, та 12 закупівель щодо капітального напрямку. Далі поглянемо на ці закупівлі зсередини та проаналізуємо їх особливості.

Поточні ремонти

Від початку 2022 року та до кінця травня 2023 року управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради провело 55 таких закупівель: 14 торік і 41 закупівля у 2023 році. Мова йде про ті закупівлі, які вже відбулися. Їх загальна очікувана вартість становить майже 68,7 мільйона гривень, із них у 2022 році очікувана вартість становила 41,57 мільйона гривень.

Якщо ж дивитись на процедуру проведення закупівлі, то серед поточних ремонтів 42 закупівлі були проведенні без використання електронної системи, 7 у формі відкритих торгів і 5 у формі відкритих торгів з особливостями, а також однак закупівля була проведена у формі відкритих торгів з публікацією англійською мовою. Щодо останньої, то це закупівля «Поточний ремонт вул. Шевченка (від вул. І. Франка до вул. Старокостянтинівське шосе) в м. Хмельницькому (суцільне улаштування покриття)» на очікувану вартість 20,8 мільйонів гривень. Ця закупівля була проведена в червні-липні минулого року. Перемогу отримало ПрАТ Хмельницьке ШБУ №56 із пропозицією у 17 мільйонів гривень.

Скриншот закупівлі у формі відкритих торгів з публікацією англійською мовою

ПрАТ Хмельницьке ШБУ №56 у липні минулого року перейменувалось та наразі має нову назву – Акціонерне товариство “Ю АР ДІ”. Воно входить в групу «Вітагро».

Довідка. За інформацією системи YouControl, ключовою особою групи «Вітагро» є народний депутат України 7-9 скликань Сергій Лабазюк. Водночас Vitagro — український агрохолдинг, який працює в галузі рослинництва, садівництва і тваринництва. Земельний банк – 85 тисяч гектарів. Також Vitagro здійснює дистрибуцію засобів захисту рослин, насіння, мікродобрив, сільськогосподарської техніки та запчастин до неї. До цієї групи також має відношення брат народного депутата та депутат Хмельницької обласної ради 8 скликання Петро Лабазюк, який також є генеральним директором і головою Ради директорів Групи компаній Vitagro.

Підряди Хмельницького ШБУ 56

Ця фірма поряд із цією закупівлею також отримала ще два договори – «Поточний ремонт об’єктів благоустрою – влаштування тротуарів, пішохідних доріжок Північно-Східної  частини міста Хмельницького» на очікувану вартість 1,75 мільйона гривень і «Поточний ремонт об’єктів благоустрою – влаштування тротуарів, пішохідних доріжок Південно-Західної  частини міста Хмельницького» на 3,34 мільйона гривень. Ці дві закупівлі відбулися у формі відкритих торгів.

У першій закупівлі Хмельницьке ШБУ №56 (ще на той час мало цю назву) змагалося ще з двома учасниками – ТОВ “Гранд Дорбуд” та ПП “АРАМЕ”, які є також стабільними підрядниками управління інфраструктури Хмельницької міськради. Остаточна пропозиція, яку запропонувало акціонерне товариство – 1,47 мільйона гривень. У другій закупівлі було вже 3 учасника, окрім Хмельницьке ШБУ №56 – ТОВ «БУДМАКСПЛЮС», ФОП Балабан Ю.Ю., ТОВ “Гранд Дорбуд”. ШБУ запропонувало найнижчу ціну у розмірі майже 2,85 мільйона гривень. Варто зазначити, що всі конкуренти є регулярними підрядниками профільного управління.

Скриншот інформації  про перемоги АТ “Ю АР ДІ” з системи https://clarity-project.info/

За інформацією управління інфраструктури Хмельницької міської ради в 2022 році акціонерне товариство “Ю АР ДІ” отримало трішки більше 4 мільйонів гривень за виконання поточних ремонтів.

Фаворити-підрядники поточних ремонтів

ТОВ “Гранд Дорбуд”

Ремонтом тротуарів та пішохідних доріжок у різних частинах міста торік займалося ТОВ “Гранд Дорбуд”. Мова про Центральну (3,43 мільйона гривень) та Південну-Східну (2,65 мільйона гривень) частини міста Хмельницького. Закупівлі відбулися у формі відкритих торгів у червні та серпні 2022 року. Однак в середині грудня 2022 року  ТОВ “Гранд Дорбуд” ще отримав додаткові кошти від профільного управління. Ці дві закупівлі відбулися без використання електронної системи.

Скриншот інформації  про перемоги ТОВ “Гранд Дорбуд” з системи https://clarity-project.info/

Товариство зареєстроване більше 12 років тому в місті Хмельницькому. Єдиним засновником є Грант Карапетян. Основним напрямком діяльності є будівництво доріг і автострад. Основним контрагентом для цього підприємства є вже згадане нами управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. Загалом на його рахунку вже 90 контактів із згаданим управлінням на загальну суму 82,5 мільйонів гривень.

За інформацією управління інфраструктури ТОВ “Гранд Дорбуд” в минулому році отримало майже 4,53 мільйона гривень за виконання підрядів з поточного ремонту.

ПП “АРАМЕ”

19 договорів з початку 2022 року і по кінець травня 2023 року управління комунальної інфраструктури уклало з ПП “АРАМЕ”. Всі ці закупівлі були проведені без використання електронної системи, тобто напряму з оприлюдненням інформації в Prozorro. В 2022 році було дві прямі закупівлі на загальну суму 78 тисяч гривень. А от в цьому році закупівель стало значно більше і загальна сума підрядів становить майже 2,19 мільйонів гривень. Приватне підприємство зареєстроване в місті Хмельницькому понад 15 років тому. Єдиною засновницею є Гаяне Месропян. Основний напрямок діяльності – будівництво доріг і автострад.

Скриншот інформації  про перемоги ПП “АРАМЕ” з системи https://clarity-project.info/

За інформацією, яку надало саме управління, на кінець квітня цього року ПП “АРАМЕ” отримало трохи більше мільйона гривень: 2022 рік – 78 тисяч гривень, 2023 рік (включно травень) – 978,5 тисяч гривень.

Засновники та керівництво ТОВ “Гранд Дорбуд” і ПП «АРАМЕ» були причетні до фінансування політичної партії «Команда Симчишина».

ФОП Сафарян Маріам

Правда в травні цього року управління зустріло нового підрядника і вже встигло укласти 12 договорів без використання електронної системи. Мова йде про фізичну особу-підприємця Сафарян Маріам. Цьому ФОПу зовсім нещодавно віддали поточні ремонти вулиць в обласному центрі. Цей ФОП відкритий більше 7 років тому громадянкою Вірменії Сафарян Маріам. Місцезнаходження юрособи – в обласному центрі, основний напрямок діяльності – будівництво доріг і автострад.

Скриншот інформації  про перемоги ПП “АРАМЕ” з системи https://clarity-project.info/

Як видно із даних системи Clarity project, то ця ФОП має найбільше підрядів, а це 66 підрядів, із управлінням комунальної інфраструктури. У цьому році ФОП Сафарян Маріам отримала вже більше одного мільйона гривень (дані на кінець травня 2023 року).

ТОВ «Траса»

8 договорів від початку цього року також отримало ТОВ «Траса», 5 з яких – це поточний ремонт вулиць та провулків, один – поточний ремонт тротуарів і пішохідних доріжок на вулицях Південно-Східної частини, два – поточний ремонт пішохідної доріжки в районі житлового будинку. Підприємство існує понад 25 років. Зареєстроване в обласному центрі двома засновниками – Раїсою Янчурою та Олександром Калабаном. Основний вид діяльності – будівництво доріг і автострад.

Скриншот інформації  про перемоги ТОВ «Траса» з системи https://clarity-project.info/

Це підприємство за свою історію існування має найбільше підрядів від управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. Наразі це вже 144 договори. Для порівняння – 26 контрактів воно має з Розсошанською сільською радою та 18 контрактів з комунальним підприємством по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

За інформацією профільного управління станом на кінець квітня 2023 року ТОВ «Траса» отримало вже майже 800 тисяч гривень за виконання підрядів з поточного ремонту.

Інші підрядники поточних ремонтів

В минулому році по одному підряду також отримали дві юрособи – ТОВ “Рівнеекспресбуд” на майже 2,3 мільйона гривень та ТОВ «БУДМАКСПЛЮС» на майже 2,9 мільйона гривень. Перше за ці кошти виконувало поточний ремонт вулично-дорожньої мережі обласного центру. Мова тут йде про поточний ремонт вибоїн струменевим методом. Друге – поточний ремонт об’єктів благоустрою, а саме влаштування тротуарів, пішохідних доріжок Північно-Західної частини міста Хмельницького. До речі, ТОВ «БУДМАКСПЛЮС» прославилось в Хмельницькому сумнівним ремонтом Привокзальної площі.

В минулому році ТОВ «БУДМАКСПЛЮС» отримало від управління комунальної інфраструктури за виконанні поточні ремонти 2,66 мільйона гривень.

По одному підряду в минулому та цьому році отримав ФОП Балабан Ю.Ю. В минулому році він за 627,9 тисяч гривень робив поточний ремонт об’єктів благоустрою – ремонт тротуару на вулиці Сковороди, що в обласному центрі, а в цьому – здобув перемогу у відкритих торгах і за 6,18 мільйона гривень має проводити поточний ремонт тротуарів і пішохідних доріжок на вулицях Південно-Західної частини міста Хмельницького. До речі, громадянин Балабан Юрій Юрійович виступав довіреною особою ФОПа, який колись ремонтував роздягальні на міському пляжі за завищеними цінами.

Минулого року ФОП Балабан Ю.Ю. отримав від управління комунальної інфраструктури за виконанні поточні ремонти 560 тисяч гривень. У цьому ж році підприємець отримав уже оплату в розмірі майже 475 тисяч гривень (станом на кінець травня).

В цьому ж році по два підряди отримали ще дві юрособи – ТОВ “Арсен інвестбуд” та ТОВ Архітектоніка. Перше буде робити Поточний ремонт тротуарів і пішохідних доріжок на вулицях Північно-Східної та Північно-Західної частини міста Хмельницького на загальну суму 11,16 мільйона гривень. Цим же буду займатись Архітектоніка, однак на вулицях Центральної частини міста Хмельницького і за 8,38 мільйона гривень. До речі, цей підрядник світився у 2021 році. Тоді він переміг у тендері щодо будівництва парку «Молодіжний». Цікавий такий стрибок – від будівництва парку до ремонту тротуарів та доріжок.

За інформацією управління комунальної інфраструктури ТОВ “Арсен інвестбуд” на кінець травня за виконання поточних ремонтів уже отримало 882,9 тисяч гривень. Поряд з тим ТОВ Архітектоніка в березні та квітні отримало 194,3 тисяч гривень за виконання поточних ремонтів.

Поодинокі капітальні ремонти

За 2022 рік та частину 2023 року управління комунальної інфраструктури провело лише 12 закупівель для проведення капітальних ремонтів дорожнього покриття. Більшість і з них, а це 10 закупівель, відбулися минулого року. По 4 закупівлі відбулися у формі спрощеної закупівлі та відкритих торгів, 3 закупівлі – відкриті торги з особливостями та 1 переговорна процедура.

ТОВ «БУДМАКСПЛЮС

Серед описаних вище підрядів на проведення капітальних ремонтів торік отримало згадане вже нами ТОВ «БУДМАКСПЛЮС». Мова йде про 4 закупівлі минулого року та вже одну в цьому. Торік ця юрособа мала зробити капітальний ремонт вулиці Підгірної за 2,4 мільйона гривень (продовжено дію договору до кінця 2023 року), капітальний ремонт покриття частини вулиці Цегельної за майже 790 тисяч гривень (продовжено строк виконання робіт до 31.08.2023 року), капітальні ремонти покриття провулку Садового за 671,3 тисячі гривень (строк виконання робіт до 31.08.2023 року) та провулку Загребельного за 914,1 тисячі гривень (строк виконання робіт до 20.11.2023 року). В цьому ж році БУДМАКСПЛЮС отримав підряд на капітальний ремонт вулиці Будівельників в обласному центрі на 2,43 мільйона гривень.

Фінансування згаданих вище підрядів минулого року не передбачалось. Договори в основному були пролонговані до кінця цього року.

ТОВ “Гранд Дорбуд”

ТОВ “Гранд Дорбуд” минулого року отримав три підряди: капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Румянцева за 4,4 мільйона гривень (термін дії договору продовжено до кінця цього року), капітальний ремонт провулка Транспортного за 490,4 тисячі гривень (термін дії договору пролонговано до кінця 2023 року) та капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Остапа Вишні за 2,23 мільйона гривень (продовжено строк виконання робіт до 31.08.2023 року). Варто зазначити, що в 2022 році не було передбачено фінансування згаданих капітальних ремонтів.

АТ “Ю АР ДІ”

Два підряди на капітальні ремонти в 2022 році отримало згадане вже нами АТ “Ю АР ДІ”. Мова йде про капітальний ремонт вулиці Козацької (від вулиці Сіцінського до вулиці Купріна), а саме фінансування проведення додаткових робіт на 2,37 мільйона гривень, та капітальний ремонт провулка Купріна на майже 7,3 мільйона гривень.

Торік ця юрособа отримала від профільного управління 2,36 мільйона гривень за капітальний ремонт вулиці Козацької, а також в цьому році 5,52 мільйона гривень за капітальний ремонт провулка Купріна.

ПП “АРАМЕ” та ТОВ Архітектоніка

Один договір в минулому році отримало ПП “АРАМЕ” – капітальний ремонт внутрішньоквартального проїзду за 2,2 мільйона гривень (фінансування на ці роботи не виділялось в 2022 році).

Вже в 2023 році ТОВ Архітектоніка здобуло перемогу у відкритих торгах з особливостями та за трішки більше як 4 мільйони гривень має зробити капітальний ремонт вулиці Бандери – улаштування велопішохідної доріжки на ділянці від вулиці Озерної до вулиці Панаса Мирного. Станом на кінець травня 2023 року підприємству було оплачено вже більше як мільйон гривень за виконання цих робіт.

Замість висновків

У 2022 році та за 5 місяців 2023 року управління комунальної інфраструктури дещо з сповільненими темпами, але продовжило проводити поточні ремонти. Для їх проведення цих закупівель підрядників знайшлися без великих проблем, адже значна частина їх була проведена без застосування електронної системи, а в арсеналі управління завжди є до десятка вірних підрядників на всі випадки життя. З капітальними ремонтами ситуація звичайно погіршилась. Їх практично в 2022 році не проводили у зв’язку з відсутністю фінансування. Однак управління не забуло профінансувати проведення капітального ремонту: минулого та вже цього року проводив його багаторічний фаворит АТ “Ю АР ДІ” (добре відоме нам як Хмельницьке ШБУ 56, що входить в орбіту впливу нардепа Сергія Лабазюка). Також в цьому році кошти за проведення капітального ремонту пощастило отримати й ТОВ Архітектоніка.

Головне фото: фейсбук-сторінка Департаменту інфраструктури Хмельницької міської ради

Читайте також: Е-квиток у Хмельницькому: чому запровадження сповільнилось?

Від Alona Bereza